You are here: Blog
Move back to: Domov
Move to: Duchovná cesta Criepky
Common: Môj profil Individuálna terapia Akcie Refrencie Boli sme Kontakt Spolupracujúci terapeuti

Search for:

Muzsky a zensky princip v nas

MUŽSKÝ A ŽENSKÝ PRINCÍP V NÁS

Keď ste správne naladení, tak vám neuveriteľným spôsobom fungujú "zhody náhôd". Minulý týždeň som strávila preč od bežného sveta a venovala som sa okrem mojej dcéry len sebe samej. A za ten týždeň došlo u mňa k takému posunu, ako predtým možno za pol roka. O pár vecí, ktoré ma posunuli o míľový skok sa chcem sa Vami podeliť.

Ešte k tej zhode náhôd (synchronicite). Prišla som domov, čítam report o energiách na jún od Mirky Petrovičovej a vlastne čítam presne o tom, čomu som sa predchádzajúci týždeň venovala - to jest, liečeniu mužského a ženského princípu vo mne.

Všetci, či sme ženy, či muži, máme v sebe oba princípy. Máme v sebe aj jing aj jang. A našou úlohou nie je starať sa len o ten princíp, ktorý korešponduje s našim vonkajším pohlavím, ale práve aj o ten opačný. Dôvodov je niekoľko.

Hlavnou príčinou našej nespokojnosti vo vzťahoch je, že hľadáme niekoho, kto by nás dopĺňal, s kým by sme boli úplní. Lenže taká osoba neexistuje. A tak skôr či neskôr začneme určité veci očakávať či vyžadovať, začneme sa trápiť a odcudzovať. To všetko len preto, aby sme pochopili, že jediný, kto nás môže urobiť úplnými a šťastnými, sme my sami.

Ďalším dôvodom je, že tak ako máme harmonizované naše vnútorné princípy, tak vyzerajú naše vonkajšie vzťahy. To pochopíte, keď vyskúšate nasledujúce cvičenie.

CVIČENIE: Liečenie mužského a ženského princípu

Nájdite si pokojné miesto, posaďte sa či ľahnite si a zavrite oči. Urobte 3x hlboký nádych a výdych. Predstavte si, že ste sa ocitli v priestore vášho vnútorného chrámu. Najprv si pozvite Váš ženský princíp (muži mužský). Je na vás, či si ho predstavíte ako ženu alebo svetlo alebo nejakú formu energie. Dobre si ho prezrite, uvedomte si, aký z neho máte pocit. Spýtajte sa Vášho ženského princípu, čo pre neho môžete spraviť, čo potrebuje. Pokúste sa tomu prianiu vyhovieť, či už vo vizualizácii alebo priamo v živote. Keď máte pocit, že ste urobili všetko, čo malo byť spravené, nechajte svoj ženský princíp odísť a zavolajte si mužský. Celé to zopakujte. Keď máte hotovo, zavolajte si ich spolu a vnímajte, ako spolu fungujú. Znovu sa pokúste, aby medzi nimi zavládla harmónia.

Toto cvičenie bude mať priamy vplyv na váš súčasný vzťah, prípadne vytvorí optimálnejšie nastavenie pre váš nadchádzajúci vzťah.

Ja sa teraz každý večer pred spaním krátko vraciam k svojim dvom princípom a overujem si, či sa majú dobre, alebo odo mňa niečo potrebujú.

(Technická poznámka: Ak ste predtým nepracovali s Vašim princípom vnútorného dieťaťa, odporúčam toto cvičenie spraviť niekoľkokrát najprv s ním. Predstavte si seba asi ako 5-ročné dieťa. Spýtajte sa, čo toto dieťa potrebuje. Moje sa potrebovalo niekoľkokrát vyplakať, niečo som mu musela vysvetliť a hlavne potrebovalo veľmi veľmi vyobjímať.)

Keď budú Váš mužský a ženský princíp plne rozvinuté a vo vzájomnom súlade, budete sa cítiť úplní. Nebudete už svojho partnera potrebovať, nebudete na ňom závislí. Naopak, budete si môcť užívať vzťah slobodne a vášnivo. Vaša potreba dostávať aspoň toľko, čo ste dali, sa stratí, keďže vy už máte všetko.

Integráciou svojho mužského a ženského princípu zároveň rozpustíte ich duálnu povahu, prestanete ich vnímať ako kontrast. Za seba mám pocit, že to pre mňa naštartovalo odbúravanie celého duálneho systému vnímania. Ťažko sa to popisuje, je to ako keď dve odlišné veci začnete vnímať ako jednu s úžasným spektrom.

Prajem Vám rovnako čarovnú objavnú cestu :)

_________________________________________________

Hľadaním toho pravého obrázku som narazila na nádherný príbeh o tom ako Boh stvoril ženu z mužovho rebra. Myslím, že sa to sem hodí :)

http://journalynne.wordpress.com/2006/10/11/why-god-created-woman-from-mans-rib/

Go to: Rituál NOVÉHO ZACIATKU TIP PRE VÁS: Duchovný denník