You are here: Blog
Move back to: Domov
Move to: Duchovná cesta Criepky
Common: Môj profil Individuálna terapia Akcie Refrencie Boli sme Kontakt Spolupracujúci terapeuti

Search for:

Deklarácia sebalásky

Naši rodičia nás nenaučili, že je dôležité mať sa radi. Že na to máme vrodené právo. Že nemusíme čakať na niekoho ďalšieho, aby nám to dovolil, aby nám povedal, že sme dobrí. Je potrebné sa preto len rozhodnúť. Nie čakať AŽ KEĎ ... niečo dokážeme, nájdeme si muža/ženu, schudneme, veľa zarobíme, prestaneme sa báť, budeme dokonalí ...

Mať sa rád nie je sebecké. Mať sa rád nie je pýchou, nejde sa za to do pekla - aj keď som si niečo obdobné dlho myslela. SebaLÁSKA je láska k sebe samému, k našej jedinečnosti, našim skúsenostiam, nášmu pohľadu na svet, našej esencii, ktorú tomuto svetu prinášame. Naproti tomu chceme, aby nás mali radi všetci ostatní a dúfame, že keď sa tak stane, môžeme začať mať radi sami seba. Lenže to sa nestane. Je to veľký omyl. Tak to nefunguje. Nevedomky sa oberáme o to najdôležitejšie.

Keď budeme čakať na dôvod mať sa radi, nedočkáme sa, alebo je to chvíľkové, niečim podmienené a nevydrží nám to. Jediné, čo dáva zmysel je rozhodnúť sa milovať samého seba TERAZ, takého dokonale nedokonalého, aký som (všetci sme). Keby sme mali byť všetci rovnakí, boli by sme.

Naučili sme sa kritizovať samých seba, pretože kritika vedie k zlepšeniu. Je však treba niečo zlepšovať? Čo ak som presne taký, aký mám byť? Čo ak som dokonalý vo svojej jedinečnosti? So svojimi "dobrými" a zlými" črtami?

Veľa z nás sa skrýva, hanbíme sa za čosi neurčité, trénujeme svoju dokonalosť a čakáme na to AŽ. Veľa premárneného času, keď sme neboli sami sebou. Keď sme nedávali svetu to najlepšie z nás.

Jediný dobrý dôvod na to mať sa radi, je to, že sme. Lásku si zaslúžime všetci bez výnimky. Jediný spôsob získania lásky k sebe samým je ROZHODNÚŤ sa pre ňu.

DEKLARÁCIA LÁSKY K SAMEJ SEBE
Volím si mať sa rada, tu a teraz, bez dôvodu, len preto, že som. Je to moje právo, nikto mi to nemusí schváliť či odobriť. Nemusím pre to niečo spraviť, nemusím byť taká, akú by ma chcel mať niekto iný. Nemusí so mnou nikto súhlasiť. Nepotrebujem a nenútim nikoho iného, aby ma miloval alebo uznával. Volím si vždy konať pre svoje dobro a túto slobodu dovolím aj všetkým ostatným. Rešpektujem svoje práva a potreby a citlivo a s láskou budem sledovať ich naplnenie. Dovoľujem si odmietnuť to, čo mi nevyhovuje. Dovoľujem si zmeniť názor. Dovoľujem si nezobrať ten Váš, pokiaľ neslúži pre moje dobro. Dovoľujem si byť spokojná sama so sebou, kdekoľvek na ceste sa nachádzam. Volím si mať sa rada, aj keď zabudnem, ako sa to robí. Volím si odpustiť si čokoľvek, čo bolo súčasťou mojej ľudskej skúsenosti. Volím si prestať spochybňovať moje právo na lásku k sebe samej. Volím si milovať svoje jazvy na tele aj na duši, svoje vrásky, svoje telo, ktoré vykazuje známky častého používania a nosenia, či veci, za ktoré sa hanbím. Volím si vážiť si svoju jedinečnosť, svoj pohľad na svet, svoje skúsenosti, ktorými som prešla, všetko to, čo ja (a nikto iný) prinášam tomuto svetu. VOLÍM SI MAŤ SA RADA z celého srdca, každý deň znova a znova.

Budem rada, ak sa ku mne pridáte.


Go to: Zákon nepripútanosti Taká malá úvaha nad hodnotou cloveka